Kako ih nije sramota da ucenjuju?

Imala sam veoma “zanimljivo” iskustvo, u pitanju je porodilište, ali nisam želela da platim ni jednu od stavki,  da bih ubrzala ili poboljšala svoj položaj. Nisam želela ni da tražim vezu. Nakon što je doktor na redovnoj kontroli u porodilištu saznao šta sam po zanimanju i gde radim, ponudio mi je da me “preuzme”, tj. da budem njegov pacijent. Da dođem na pregled pravo kod njega,  pa da se “dogovorimo kako dalje”. Do tada se niko nije udostojio ni jedan papir da pogleda!

Fotonezadovoljna trudnica
Delim mišljenje svojih roditelja da su lekari već plaćeni za svoj posao, a čak i da nisu, takvu su profesiju izabrali da im je dužnost da pomognu ukoliko je to neophodno, bez ikakve naknade. Sa druge strane, ne smatram mitom odneti kafu ili čokoladu (ili nesto slično) lekaru, ako se to čini bez obaveze ili moranja/očekivanja od strane lekara.

Pitanje za lekare koji ocekuju “čast'” :  Mislite li da mozete mirno da spavate? I da vaša deca mogu mirno da spavaju? Kakva moralna spodoba ucenjuje bolesnog čoveka? ili buduću majku?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *