“Idi kod privatnika, pouzdaniji su” – iskustvo 55

Na samom početku moje trudnoće, doktorka u domu zdravlja u Beogradu mi je rekla da treba da radim dabl test “ali bolje kod privatnika, pouzdaniji su”, zatim mi je pregledala grudi i rekla da bi trebalo da odem na mamografiju, ali pošto se dugo čeka da i to uradim kod privatnika.

Bila sam trudna 6 nedelja kada mi je doktorka rekla: “Radite u vrtiću, nije vam težak posao, možete da radite do kraja trećeg meseca” (Radim u jaslama, nijedno dete nije ispod 10kg teško, većinu moram da uzmem i da podignem, a imam ih 18. Da ne govorim o dečijim bolestima itd. Ali desilo se da sam odmah sutradan imala pobačaj.) U ponedeljak je ustanovljena trudnoća, a u utorak pobačaj.

Kad mi je ustanovljena trudnoća, rađeni su mi svi brisevi i bili su sterilni, a kad sam došla posle pobačaja i kiretaže (bolnica Dragiša Mišović – svi predivni) moja doktorka je tražila da se ponove svi brisevi  i dala uput za “Batut” ali ako mi se učini da dugo čekam, da odem u određenu privatnu ordinaciju i samo da kažem da me ona šalje… Stvarno je u “Batutu” trebalo dugo da se čeka, nazvala sam ordinaciju (analize koštaju 5.000 dinara), a u drugoj 4.000 dinara. U toj drugoj sam i uradila analize jer mi je stvarno bilo dugo da čekam, a i ne mogu da znam kad će mi tačno biti menstruacija, a kad ovulacija… Videću kako će reagovati doktorka kad bude videla da nisam radila analize u njenoj ordinaciji.

foto sxc.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *