Častila sam da bih bila sigurna – iskustvo broj 26

I ja sam jedna od onih koja je dala novac lekaru za porođaj, jer smo dobili “ponudu” da mi određen lekar bude na porođaju u bilo koje doba da dana i noći, tako da budem sigurnija da će sve biti ok,  a za uzvrat ću se  “zahvaliti”… Plaćala sam i išla privatno i za razne analize i preglede tokom trudnoće koji inače postoje i u domovima zdravlja i klinikama. Takođe, upućivana sam privatno u ginekološku  kliniku radi UZ pregleda koji ima i u Narodnom frontu. Zašto? Pa zar u trudnoći ne poslusati doktora :)))) a šta ako bebi nešto bude…?

davanje novca, mito i korupcija
Novac, koji nije tražen, dala sam samo lekaru, “častila” sam ga sa 200 evra. Prema meni je bio i više nego korektan, ustvari takvi treba da su prema svima,  ALI posto je situacija daleko drugačija u Srbiji, eto, mi smo dali novac, i to dva meseca posle porođaja.
Volela bih da se stane na put korupciji u porodilištima, ali gotovo da su u Narodnom Frontu “legalizovali” korupciju jer sada ima javni cenovnik istaknut za sve usluge koje su van “standardnih”, odabrani lekar, anesteziolog i sl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *