Babici 200 evra “časti” bilo malo – iskustvo broj 27

Doktori ginekologije u našem Domu zdravlja su horor. Ima ih troje, ali ne vrede ni za jednog. Neki koji imaju privatnu kliniku, ako ti daju šest meseci života kada dođeš na pregled, super si i odmah te zovu na pregled u privatnu kliniku.

Moju majku je doktorka tako istraumirala, danima nije spavala dok nije otišla u bolnicu na pregled (naravno da je sve bilo u redu). I meni je ista doktorka rekla da mi se pojavilo nešto na grlicu materice i da dođem kod nje na kliniku da “proverimo”, ali poučena iskustvom, samo sam promenila doktora. Takođe, znam i za žene koje su na njenoj klinici spaljivale nepostojeće kondilome.


Babica i novac

Foto: healthcareemploymentcounsel.com

U drugoj trudnoći beba mi je bila karlično postavljena. Nisam želela da idem na carski rez, a pošto su samo 4 odsto porađaja karlični nije mi  bilo žao što sam platila doktorki,  jer bi me inače svi studenti na praksi pregledali i zato joj hvala, doktorka je sedela na stolu preko puta mog boksa i nije dala nikome da mi se približi. Doduše, svi su prisustvovali porođaju, njih desetak, ali to što me niko nije pregledao stvarno mi je u tom trenutku značilo. Novac sam dala samo babici, 200 evra, i bila je uvređena, izgleda da je očekivala više…

Bilo bi više “fer” da  novac, ako se daje, bude po završenom pregledu i da to može da bude neki gest pažnje (cveće, bombonjera, parfem…) pre nego koverta…

3 thoughts on “Babici 200 evra “časti” bilo malo – iskustvo broj 27

  1. Podržavam da ljudi koji se bave poslovima obrazovanje, zdravstva, pravosuđa imaju maksimalne plate, jer to je nesto sto drustvo održava ZDRAVO! Takođe bi ti isti trebali da imaju NAJRIGOROZNIJE KONTROLE jer su trenutno zaista najkorumpiranije kategorije u društvu i čine celu državu bolesnom zbog toga!

    • Slazem se sa tobom AleX,ali im to ne daje za pravo da se ponasaju prema ljudima kao prema stoci. Ja sam platila 400 eura za svoj porodjaj za koji je inace besplatan, a jos smo doticnom doktoru dali i flasu pica i jos neki slatkis…Ne znam sta radi ova drzava zasto ne stane na put tome. I sta mi znaci da ga tuzim,kad to moze da bude moja rec protiv njegove. Sramota velika!!!

  2. Majo, u pravu ste i Vi i Aleks, ovo je sistemski problem i vrlo teško ga je rešiti, a postojeći mehanizmi za prijavu korupcije očito nisu dovoljno efikasni i građani u njih nemaju poverenje!
    Ali, s druge strane, ako se mi promenimo i prestanemo da mislimo da moramo da platimo, vremenom će se i njihovo ponašanje promeniti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *