300 evra za neophodnu kiretažu – iskustvo broj 48

Lekar zdravstvene ustanove,  bolnice u Beogradu mi je tražio novac za kiretažu,  tj prekidanje dvomesečne trudnoće koja se inače morala prekinuti. Dali smo 300 evra zato što smo morali, jer je vreme odmaklo, a to se moralo pod hitno obaviti. Lekar je takođe rekao kako bi on to stručnije odradio u svojoj privatnoj ordinaciji, ali se boji da se nešto ne desi pa eto….Inače, 10 godina ranije, u istoj ustanovi sam se porodila, ali je načelnica tada bila naš prijatelj pa sam tako izbegla da me taj isti doktor prevremeno ne porodi. On je tada  sve žene koje su bile otvorene 1,5cm  terao na silu da se porađaju i spuštaju u salu jer je bila gužva, a porođajnih stolova malo. Tada sam ga dobro zapamtila i setila sledećeg puta.

Novac kao mito doktorimaFoto

Nisam otišla nikada u privatnu kliniku iz straha da mi se nešto ne dogodi. Ipak sam imala više poverenja u bolnicu u kojoj sam se prethodno lepo porodila.

Ovaj slučaj nisam prijavila jer se tada, pre 10 godina, korupcijom u zdravstvenim ustanovama niko nije bavio a i nisam stigla da beležim novčanice. U panici zbog svog stanja toga se nisam setila, a tek kada se sve završilo shvatila sam sta sam dopustila a i propustila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *