Štite poslanika, iako je nesavesno lečio

TUŽBA U FIOCI ŠEST GODINA
Slučaj Predraga Mijatovića (SNS) zastareo jer ga Skupština nije razmatrala

BEOGRAD – Optužen za smrt porodilje!
Poslanik SNS dr Predrag Mijatović, nekada radikal, jedan od sedmorice poslanika koji su se nakon pokretanja postupka protiv njih pozvali na imunitet, optužen je za nesavesno pružanje lekarske pomoći, saznaje Kurir.

Kako se navodi u dopisu Administrativnom odboru za ukidanje imuniteta Mijatoviću, posledica toga je smrt porodilje! Mijatović je pre dva dana istom odboru dostavio dokaz da je slučaj protiv njega koji vodi Opštinski sud u Vršcu zastareo.

– Pitanje je zašto je ovaj slučaj tek sad došao na dnevni red. Poznato je da je mesto predsednika Administrativnog odbora uvek pripadalo opoziciji – ističe izvor Kurira.
Predrag Mijatović tvrdi da ovo nije tačno i da „niko nije mrtav“.

– Svi su živi, i ta pacijentkinja i njeno dete. Reč je sporu s direktorom bolnice. Pokrenut je 2004, a prošle godine u septembru doneto je rešenje o zastarevanju slučaja. Ništa nije otišlo dalje od opštinskog suda – kaže Mijatović i nastavlja:

– Pacijentkinja je imala carski rez zbog ugroženosti deteta. Detektovana je sepsa sedmog dana od operacije, pa je, i pored terapije, prebačena u Beograd na operaciju. Živa i zdrava vratila se u Vršac. Sedmoro lekara koji su u to vreme radili na odeljenju nisu prepoznali sepsu jer je bila maskirana pomenutim antibioticima. Zbog toga je pokrenut spor s direktorom bolnice, a ja sam u to vreme bio načelnik ginekologije – ističe Mijatović i dodaje da je „sepsa nastupila od fabrički kontaminirane braunile“ (ugla koja se stavlja u venu).
Odgovor Tomislava Nikolića, koji je bio na čelu Administrativnog odbora u to vreme, nismo dobili.

G. Raković – M. Dobromirović

Prozivao Tomicu

Mijatović je nedavno u parlamentu prozivao Tomicu Milosavljevića, bivšeg ministra zdravlja, da je pobegao iz zemlje zbog malverzacija.
– Da li je Milosavljević dostupan ili je pobegao? – pitao je Mijatović ministra policije Ivicu Dačića.

Tuča sa Živanovićem

Predrag Mijatović i Srboljub Živanović potukli su se ispred zgrade Skupštine oktobra 2008. Oba poslanika su tada tvrdila da je onaj drugi započeo sukob.
– Nasred pešačkog prelaza mi je prišao i počeo da psuje. Pitao sam o čemu se radi, a on je pokušao da me udari glavom u glavu. Posle toga me je pljunuo i nastala je tuča – rekao je tada Mijatović.

izvor: www.kurir-info.rs, 3. jul 2o11. godine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *