Novac tražen, novac dat… Iskustvo broj 8

Lekar zdravstvene ustanove tj. bolnice u  Kliničko – bolničkom centu “Zvezdara” u ulici Rifata Burdževića u Beogradu mi je tražio za kiretažu ( prekidanje dvomesečne trudnoće koja se inače morala prekinuti) 300 evra što smo i morali dati jer je vreme odmaklo, a to se moralo pod hitno obaviti. Sa pričom kako bi on to stručnije odradio kod njega privatno, al se boji da se nešto ne desi pa eto….Inače, 10 godina pre sam se na tom istom mestu porodila, ali je načelnica tada bila naša prijateljica pa sam se tako spasila da me taj isti doktor prevremeno ne porodi jer je sve žene sa “otvorene prst i po” terao na silu da se porađaju iako im nije bilo vreme za to. Tako sam ga se posle vrlo dobro setila.

Doktor trazi novacIzvor fotografije

Iz njegovog razgovora mi je dao do znanja da ukoliko ne platim on to po zakonu neće moci da uradi (kiretažu), bez obzira što je kiretaža nakon porođaja morala da se odradi na zahtev mog lekara.  Nisam otišla nikada na privatnu kliniku, jer me je bilo strah da mi se tamo nešto dogodi,  ipak sam imala više poverenja u bolnicu u kojoj sam se prethodno lepo porodila. Slučaj nisam prijavila,  jer se tada pre 10 godina niko korupcijom u zdravstvenim ustanovama nije ni bavio a i nisam stigla da beležim novčanice i u panici za moje stanje se toga nisam setila. Kada se sve završilo, shvatila sam sta sam dopustila a i propustila.

Ali,  takođe posle dobro obavljenog porođaja sam častila lekara i babicu oko 300 eura. Novac mi nije bio tražen, nego sam ga od srca dala. Dala sam novac zato  što bez takve brige i pažnje kao i stručnosti moji blizanci ne bi bili živi!   Ukoliko možete nekim poklonom ili novcem uvek treba častiti ukoliko su kao prvo,  bili ljudi pa lekari…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *